Uslovi korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela OrtoSar.ba sajta i svih njegovih dijelova automatski prihvatate sva pravila korištenja. Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem sajta OrtoSar.ba ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio OrtoSar.ba ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

OrtoSar.ba posjetiocima osigurava korištenje sadržaja OrtoSar.ba. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje OrtoSar.ba ukoliko ne krše pravila korištenja.

OrtoSar.ba sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, te linkova na vanjske stranice.

OrtoSar.ba sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje OrtoSar.ba koristite na vlastitu odgovornost i OrtoSar.ba ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

Pristup OrtoSar.ba i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije.

Autorska prava

OrtoSar.ba polaže na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava OrtoSar.ba i podložno je tužbi. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (OrtoSar.ba, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je OrtoSar.ba povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na vanjske stranice OrtoSar.ba sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog sajta. OrtoSar.ba linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Zaštita privatnosti

OrtoSar.ba štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

OrtoSar.ba se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. OrtoSar.ba može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provideru) ili podatke unešene u postupku registracije.

Ove podatke OrtoSar.ba koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao servis i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd. OrtoSar obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

OrtoSar.ba se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila OrtoSar.ba ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Poruke OrtoSar.ba i sponzora OrtoSar.ba svojim korisnicima može povremeno poslati obavijesti OrtoSar.ba i sponzora.

Promjena pravila OrtoSar.ba zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama OrtoSar.ba može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na sajtu.

Scroll to Top