Individualno izrađena
ortopedska pomagala

Vodeći ponuđač ortopedskih  i protetskih pomagala, te usluga na domaćem i međunarodnom tržištu još od 1993 godine.

Ko smo mi?

Danas bilježimo 30 godina postojanja, mukotrpnog rada, stečenog neprocjenjivog iskustva i znanja u oblasti ortopedije i svih pratećih problema nastalih eksplozivnim i vatrenim napravama te pružanju protetsko-ortotičke njege svim pacijentima.

 Za sve ove godine rada naša firma je stekla ogromno iskustvo i stvorila vlastiti kadar ortopedskih tehničara i tako preuzela vodeću ulogu na domaćem tržištu u proizvodnji ortopedskih pomagala korištenjem sirovina, materijala i modula svih vodećih svjetskih proizvođača.

NAŠA PRIČA

1993. godina bilježi rane početke našeg rada i pripreme za proizvodnju proteza i ortoza gdje smo nastojali da ublažimo ratne i poslijeratne probleme velikog broja osoba sa invaliditetom, ratne amputacije, paralize i sl.

1960 – 1990 primjer proteza rađenih u predratnim uslovima.

Misija

Biti prepoznatljiva jedina domaća firma na tržištu BiH u proizvodnji ortopedskih pomagala izrađenih po mjeri, koja svojim kvalitetom, iskustvom i predanošću  postiže dokazane rezultate.

Vizija

Predanim radom, najboljom ponudom i uslugom biti firma koja u potpunosti zadovoljava potrebe tržišta ortopedske industrije, te svojim načinom poslovanja biti primjer drugima.

Cilj

Proširiti 30-godišnje opsežno znanje svog tima o samoj implementaciji proteza i ortoza i ortopedske obuće na najsloženijim nivoima gubitaka ekstremiteta na ostale dijelove BiH, kako bismo globalno doprinijeli u našoj deficitarnoj struci. Želimo osnažiti amputirane osobe da se kreću naprijed, olakšati im svakodnevni život te unaprijediti stepen zdravstvene zaštite nudeći im individualno izrađena pomagala po mjeri.

Nagrade OrtoSar

Naš tim stručnih, edukovanih i specijaliziranih protetičara ponosno i strastveno tretira sve vrste protetskih potreba. Naši ortopedski tehničari u našim poslovnicama vrše potrebna mjerenja kako bi procijenili najprikladnija rješenja, tj. pomagala za svaki pojedinačni slučaj, isporučili ih i naučili naše pacijente kako da ih koriste.

JEDINSTVEN PRISTUP I ISKUSTVO SU RAZLOG ZAŠTO PACIJENTI S AMPUTIRANIM DIJELOVIMA TIJELA (RATNI VOJNI INVALIDI, CIVILNE ŽRTVE RATA I SVI OSTALI PACIJENTI) IZ CIJELE ZEMLJE DOLAZE UPRAVO U NAŠU FIRMU NA KONSULTACIJE I RJEŠAVANJA NAJSLOŽENIJIH NIVOA GUBITAKA EKSTREMITETA.

Mnogobrojne nagrade i priznanja na svjetskom nivou za kvalitet našeg rada su još jedan od dokaza naše posvećenosti u oblasti protetske i ortotske njege.

Geneva, 2005. Zlatna Zvijezda za kvalitet

Paris, 2006. Platinasti tulipan za kvalitet

Sarajevo, 2006. Šestoaprilska nagrada

Geneva, 2007. Dijamantna nagrada za menadžment i lederstvo

New York, 2008. Dijamantna nagrada za menadžment i liderstvo

Paris, 2009. Dijamantni tulipan za kvalitet

Paris, 2009. Kristalni dijamant za tehnički doprinos medicini

London, 2011. Zlatna kruna za kvalitet

Oxford, 2016. Best enterprise award

Vodeći ponuđač ortopedskih i protetskih pomagala, te usluga na domaćem i međunarodnom tržištu još od 1993 godine.

Kontakt

Adresa: Zmaja od Bosne 37,
71000 Sarajevo
Telefon: +387 33 71 50 50
Fax: +387 33 71 50 51

Mail: info@ortosar.ba

 

Scroll to Top