Program invalidskih kolica

U našem asortimanu postoji nekoliko vrsta invalidskih kolica. Ima ih od onih standardnih do savremenih, dobro prilagodljivih i podesivih aktivnih kolica. Sva imaju sličan mehanizam sklapanja - preklopnu mehaniku papučica za noge prema gore i povlačenjem presvlake sjedišta prema gore ona postaju uska.

Zbog mogućnosti preklapanja potrebno je nešto pomičnosti u okviru kolica i to zato kako kod preklapanja ništa ne bi zapelo.

Prednost: više udobnosti, jer se kod neravnog tla ponešto izjednačuju.

Mana: dio snage potrebne za pokretanje „propadne“ zbog pokretljivosti okvira. Sve mjere, dakle širina i dubina sjedala, te visina leđnog naslona daju se individualno uskladiti prilikom izbora kolica.

Isto tako, može se prilagoditi nagib sjedala i „mogućnost prevrtanja“ prema jačini invaliditeta ili znanju upravljanja od strane korisnika. Ova kolica su najprikladnija kao dnevna kolica.

Više

JAZZ S50 - Ručna kolica

 
Standardna kolica od preciznog čelika. Konstrukcija se osniva na pravu legendu u našoj ponudi - ultra lagana kolica JAZZ, koja su bila izrađena od hroma sa molibdenom. I kao što je to kod legenda, njegova težina iznosi samo 16,1 kg. To je sjajan rezultat, uzimajući u obzir da su kolica čelična. On u sebi sadrži sve, što jeste bilo i dalje je JAZZ, dakle trajan je, solidan i uvijek spreman. On podiže standard na veći nivo. Namijenjen je za osobe sa disfunkcijom organa za kretanje.

GARANCIJA koju dajemo na metalnu konstrukciju iznosi 5 godina - što govori samo za sebe.

TEŽINA kolica samo 16,1 kg. To su najlakša čelična kolica na tržištu.

MAKSIMALNO OPTEREĆENJE 130 kg. Za standardna kolica to je zaista sjajan rezultat.

KVALITET, IZDRŽLJIVOST, SIGURNOST.

 • - Mogućnost dopremanja dodatnim opcijama.
 • - u jednoj verziji boje,
 • - rukonaslon samo B03 (kosi),
 • - rukonaslon se skida i pomjera,
 • - oslonac za noge se pomjera prema vani i prema unutrašnjoj strani, oslonac na noge se skida,
 • - podešavanje visine ploče oslonca za noge,
 • - prednji točkovi kripton ili na pumpanje,
 • - stražnji točkovi kripton ili na pumpanje,
 • - točkovi na brzospojci.

Više

BOBBY - Kompaktna transportna kolica

 
Bobby su kompaktna, putna kolica. Lagana i laka za sklapanje. Savršena za upotrebu u bolnicama, na aerodromima, za transport od tačke A do tačke B. Savršena za čuvanje u veoma malom prostoru, zahtjeva minimalno održavanje.
Lica, koja koriste kolica za njegu sa mogućnošću širokog postavljanja u ispravan položaj, ponekad trebaju druga kolica, koja na brzi način se može koristiti za transport korisnika, na primjer kod ljekara, na rehabilitaciju, za prevoz u gepeku manjeg auta.

 • - Rasklopiva,
 • - kočnice za pratioca,
 • - mekani rukonasloni,
 • - ploča oslonca za noge sa podesivim uglom,
 • - zaštitni pojas, koji sprječava pomjeranje,
 • - stopalo za nogu za naginjanje kolica,
 • - džep na naslonu,
 • - naslon se sklapa,
 • - ručke obostrano na sjedištu za prenošenje kolica.

Više

BOBBY EVO - Kompaktna transportna kolica

 
Bobby EVO su kompaktna, putna kolica. Lagana i laka za sklapanje. Savršena za upotrebu u bolnicama, na aerodromima, za transport od tačke A do tačke B. Savršena za čuvanje u veoma malom prostoru, zahtjeva minimalno održavanje.
Lica, koja koriste kolica za njegu sa mogućnošću širokog postavljanja u ispravan položaj, ponekad trebaju druga kolica, koja na brzi način se može koristiti za transport korisnika, na primjer kod ljekara, na rehabilitaciju, za prevoz u gepeku manjeg auta.

 • - Rasklopiva,
 • - kočnice za pratioca,
 • - mekani rukonasloni,
 • - ploča oslonca za noge sa podesivim uglom,
 • - zaštitni pojas, koji sprječava pomjeranje,
 • - stopalo za nogu za naginjanje kolica,
 • - džep na naslonu,
 • - naslon se sklapa,
 • - ručke obostrano na sjedištu za prenošenje kolica.

Više

V100XXL - Ručna kolica za veoma teške osobe

 
Čelična kolica, za konfiguraciju. Konstrukcija omogućava promjenu nekoliko bitnih parametara, kao što su: dubina sjedišta, visna sjedišta od zemlje, visna i dubina rukonaslona. Kolica garantiraju opterećenje do 175 kg.

Invalidska kolica zadovoljavaju visoke zahtjeve kvaliteta potvrđene njemačkim TUV i francuskim CERAH certifikatima, a uspješno su prošla CRASH test i zadovoljavaju standard ISO 7176-19.

3 visine sjedala od tla,
2 dubine sjedala,
3 visine potpore za lakat,
3 dubine potpore za lakat

PAŽNJA! Ako osoba ima više od 100 kg., treba naručiti kolica sa točkovima bez unutrašnje cijevi. Ako ipak pacijent ima više od 120 kg., treba razmisliti o dodatnoj primjeni ortopedskog tapacirunga L34L35. Ako su sjedište i naslon tapacirani na drvenom osnovu, koji daju garanciju odgovarajuće izdržljivosti, osim toga se osigurava pravilnu stabilizaciju.
Više

ECLIPS X4 - Kolica od laganih legura (do čak 150 kg.)

 
Eclips X4 su kolica nove generacije izrađena od aluminijum sa velikim mogućnostima. Visina i dubina sjedišta se mogu podešavati u tri različita položaja. Takođe, kolica imaju podesivu visinu naslona. Rukonasloni se skidaju i pomjeraju. Garantovana maksimalna udobnost.

Izdržljivost kolica iznosi 150 kg.

Eclips X4 standardno ima kraće rukonaslone, što omogućava prilazak stolu. Ako trebaš ipak veći naslon, može se naručiti duže rukonaslone. Potpora za stopala se pomjera na stranu prema vani, kao i prema unutra. Podesiva je ne samo visina ploče naslona za stopala, nego i njena dubina.
Podešavanjem položaja zadnjih točkova, mijenja se sredina težišta. Zadnji točkovi na brzospojkama, skidaju se.
Više

V300 - Kolica od laganih legura

 
Veoma često ispostavi se tokom korištenja kolica da treba promijeniti neke parametre tako, da bi oni više odgovarali zahtjevima korisnika, a ti se zahtjevi mijenjaju. Pacijent se nalazi u takvoj situaciji i to jeste problem, jer ili se pati dalje sa nefunkcionalnim kolicima ili ih mijenja novim kolicima, koja ispunjavaju nove zahtjeve. Izlazeći u susret očekivanjima, stvoren je model V300, savremenu konstrukciju, koja ima opciju promjene određenih parametara: dubine sjedišta, visine sjedišta od zemlje, visine rukonaslona, za osobe, koje se ne osječaju stabilno, gdje može se promijeniti ugao sjedišta i ploče naslona za stopala. U cilju poboljšanja stabilizacije trupa, kolica su u standardu opremljena naslonom, koji se zateže pomoću traka VELCRO. Takođe, standardno su opremljena jastukom za sjedanje i za naslon.

Primjena adaptera zadnjeg točka, kao u aktivnim kolicima, omogućava promjenu sredine težišta u velikom rasponu, kako bi se na taj način poboljšalo upravljanje kolicima.

Vodimo se glavnom mišlju:

Zato V300, osim tehničke mogućnosti korigovanja ima dodatno modularno kućište. Znači to da se može prilagođavati, ima veliki broj dodatnih opcija, sve se uzajamno dopunjavaju. To je rezultat naših konstatnih istraživanja i iskustva od više od 60 godina.

V300 je konstrukcija, koja omogućava promjenu više osnovnih parametara:

- Izdržljivost kolica iznosi 130 kg.
- 4 visine sjedišta od zemlje,
- 4 dubine sjedišta,
- 3 visine rukonaslona,
- 3 dubina rukonaslona,
- 5 nivoa nagiba sjedišta.

Više

V300XL - Kolica od laganih legura za teže osobe

 
V300 XXL su kolica od aluminijum, prikladne za osobe teške do 175 kg. Standardno opremljena sa cijevi koja spaja ručkice za guranje, što dodatno učvršćuje konstrukciju tokom vožnje. Posebna ojačanja garantuju veliku otpornost na opterećenje.

U radu se vodimo našom glavnom misao. Zbog toga naše konstrukcije imaju modularno kučište i prilagođavaju se potrebama. Imaju veliki broj dodatnih opcija, sve opcije se uzajamno dopunjavaju. To je rezultat naših konstatnih istraživanja i iskustva od više od 60 godina.

Garancija kvaliteta. V30XL ispunjavaju visoke evropske norme kvaliteta vezane za tu vrstu opreme: TUV, CERAH i sl.Kolica su takođe sertifikovana u pogledu CRASH TEST i ispunjavaju normu ISO 7176-19.

V300 je konstrukcija, koja omogućava promjenu više osnovnih parametara:

- 4 visine sjedišta od tla,
- 4 dubine sjedišta,
- 3 visine rukonaslona,
- 3 dubina rukonaslona,
- 5 nivoa nagiba sjedišta.

PAŽNJA! Kolica trebaju imati točkove vrste PU, bez unutrašnje cijevi. Takvi točkovi su veoma otporni na velika opterećenja. Takođe treba razmisliti o dodatnoj opremi, kao što su bubnjaste kočnice za pratioca. To je veoma bitna opcija sa tačke gledišta sigurnosti. Pratilac koji gura kolica ima kontrolu kolica tokom spuštanja na većim nagibima.

Više

TRIGO S - Kolica od laganih legura

 
Aktivna, sklopiva kolica.
Savremna i svestrana kolica za osobe, koje svakodnevno funkcioniraju na aktivan način. Izrađena od cijevi od aluminijum sa trokutnim presjekom, što ojačava konstrukciju i štiti od mehaničkih oštećenja, koja mogu nastati kod udaranja kolica. Savršen odnos mogućnosti prilagođavanja do težine kolica.

Kolica daju velike mogućnosti individualnog prilagođavanja korisniku, sve to kod relativno male težine kolica.
Verzija "S" ima više sporstki karakter. Naslon za noge je integrisan sa ramom, a izbor rama sa 80' uglom savijanja koljena daje još veći osjećaj, da se vozi u sportskim kolicima.
Unikatni adapter zadnjeg točka omogućava u širokom rasponu podešavanje sredine težište od pasivnog do aktivnog, kao i visine sjedišta od zemlje. Ipak, najzanimljivija je funkcija podešavanja nagiba točkova od 0° do 6° i, već u standardnoj opremi.
Kompaktne dimenzije nakon sklapanja i niska težina kolica. U osnovnoj verziji, kod širine sjedišta 40 cm, kolica su, zajedno sa točkovima, teška svega 11,4 kg, nakon skidanja točkova - samo 8,4 kg. To je veoma dobar rezulat i samim tim, ta su kolica prvak u kategoriji sklopivih kolica.
Trajan i otporan ram, bogata dodatna oprema, široki raspon širina i dubina sjedišta, različiti profili rama omogućavaju da se taj model kolica može prilagditi skoro svakom korisniku.
Bogata lepeza boja novih, trajnih lakova i anodizovani elementi, odgovoriće na potrebe i ukus čak najzahtjevnijih korisnika te osiguraju sjajnu prezentaciju kolica.

Više

TRIGO T - Kolica od laganih legura

 
Aktivna, sklopiva kolica.
Savremna i svestrana kolica za osobe, koje svakodnevno funkcioniraju na aktivan način. Izrađena od cijevi od aluminijum sa trokutnim presjekom, što ojačava konstrukciju i štiti od mehaničkih oštećenja, koja mogu nastati kod udaranja kolica. Savršen odnos mogućnosti prilagođavanja do težine kolica.

Kolica daju velike mogućnosti individualnog prilagođavanja korisniku, sve to kod relativno male težine kolica.
Verzija "T" opremljena sa naslonom za noge, koji se skida. Izbor ugla nagiba naslona za noge 70°,80°, 90°, omogućiće izbor najboljeg modela, prema stilu i očekivanjima konkretne osobe.
Unikatni adapter zadnjeg točka omogućava u širokom rasponu podešavanje sredine težište od pasivnog do aktivnog, kao i visine sjedišta od zemlje. Ipak, najzanimljivija je funkcija podešavanja nagiba točkova od 0° do 6° i, već u standardnoj opremi.
Kompaktne dimenzije nakon sklapanja i niska težina kolica. U osnovnoj verziji, kod širinesjedišta 40 cm, kolica su, zajedno sa točkovima, teška svega 11,4 kg, nakon skidanja točkova - samo 8,4 kg. To je veoma dobar rezulat i samim tim, ta su kolica prvak u kategoriji sklopivih kolica.
Trajan i otporan ram, bogata dodatna oprema, široki raspon širina i dubina sjedišta, različiti profili rama omogućavaju da se taj model kolica može prilagditi skoro svakom korisniku.
Bogata lepeza boja novih, trajnih lakova i anodizovani elementi, odgovoriće na potrebe i ukus čak najzahtjevnijih korisnika te osiguraju sjajnu prezentaciju kolica.

Više

SAGITTA - Kolica od laganih legura, aktivna

 
Dinamika i Aktivnost. Ako si osoba, koja uči, radi i koristi sve, što daje život. Ne sjediš kući, nego živiš na aktivan način i imaš visoke zahtjeve prema opremi - imamo za Tebe rješenje- Sagitta.
• BALANS- Savršeno uravnotežena sredina težišta omogućava idealno i precizno upravljanje.
• KONSTRUKCIJA - 'zlatna podjela' maksimalno pojednostavljena konstrukcija, optimalna proporcija elemenata, koji su pokretni u odnosu na fiksne elemente rama, daju neviđenu do sada trajnost i otpornost, kao i ljepotu. Idealan sklad.
• LAGANA I KOMPATIBILNA - kolica izrašena od aluminijuma - ukupna težina zajedno sa zadnjim točkovima to 9,5 kg. -To je konstrukcija, koja će biti Tvoj pratilac u svakom momentu Tvog aktivnog života. Saggita je nastala sa aktivnim učešćem korisnika i nema govora, da kolica ne ispunjavaju očekivanja, u pogledu mobilnosti i udobnosti,
• Osovina zadnjeg točka - sistem promjene sredine težišta kolica i različiti uglovi nagiba zadnjih točkova 0°,2°,4°,6°, 8°,10°.
• Ugao naslona- unikatni sistem tečne promjene ugla naslona u rasponu od 7°+7°.
• Naslon i sjedište - mogučnost promjene zatezanja sjedišta pomoću traka za zatezanje velcro.
• Trostepeno podešavanje visne naslona.
• Naslon je profiliran, što olakšava ventilaciju, izrađen je od posebnog i otpornog tehničkog materijala ORDURA®.
Kolica na slici su opremljenja dodatnim opcijama: orteza trupa ARTA® i točkovi SPINGERY.

Više

INOVYS 2 - Multipoziciona invalidska
kolica protiv proleza.

 
Veoma bitan element u osiguranju optimalne njege pacijenta sa tetraplegijom i paraplegijom je adekvatno zbrinjavanje i sprječavanje dekubitusa. Kod njege pacijenata, koji leže, posebno je važno obratiti pažnju na česte promjene položaja.

Kolica model INOVYS 2 omogućavaju stalno održavanje savršenog za pacijenta položaja tijela. Ugao naslona, kao i sjedišta se na jednostavan način podešavaju, nezavisno od sebe. Ostali parametri kolica se takođe mogu prilagođavati ličnim potrebama pacijenta. Veoma je zanimljivo uzglavlje, njegovo podešavanje je neograničeno, može se ga okretati takođe horizontalno. Takođe dubina sjedišta se podešava bez ikakvih problema. Za osobe, koje zimi koriste kolica vani, kada je potreba za toplijim oblačenjem, postoji mogućnost proširivanja sjedišta. Standardno su kolica opremljena ortopedskim tapacirungom tipa Contur, izrađenim od DARTEXA, koji grantuje odličnu stabilizaciju i udobnost. Kolica su savršeno rješenje za osobe nakon moždanih udara, paraplegičara,tetraplegičara, kao i za osobe sa multiplom sklerozom. Garantuju najviši kvalitet udobnosti i sigurnosti.

Standardno, kolica imaju profiliran tapacirung tipa Contur - što je garancija pravilnog položaja trupa i karlice te komfora. U slučaju kada korisnik koristi jastuk protiv dekubitusa, dovojno je skinuti sa sjedišta jastuk i staviti poseban antidekubitalni jastuk.

Paraplegičari i osobe sa paralizom, sa deformitetima kičmenog stuba, zahtijevaju posebnu opremu. Osim mogučnosti promjene položaja, takođe je potreban sistem stabilizacije, potpore i rasterećenja kičme. Nudimo posebne naslone, kao što su specijalna orteza trupa TARTA , njen oblik se može formirati na način, koji najbolje stabilizuje trup i rasterećuje kičmu kod osoba sa skoliozom. Osim toga nudimo poseban steznik izrađen u vakumskoj tehnologiji STABILO. Površina takvog steznika se može formirati na dovoljan način.

Kao dodatna oprema za kolica se mogu nabaviti posebni pojasevi, prsluci za korigovanje i stabilizaciju od neoprena NEOFLEX~. Primjena pojaseva garantuje pravilan i stabilan sjedeći položaj.

Standardna verzija INOVYS:
 • - Sjedište tipa Contur,
 • - naslon tipa Contur,
 • - podesivo uzglavlje,
 • - podesi obim uzglavlja,
 • - podesiv ugao nagiba naslona pomoću pneumatskih opruga,
 • - podesiv ugao nagiba sjedišta pomoću pneumatskih opruga,
 • - podesiv ugao nagiba naslona za noge,
 • - podesiv ugao nagiba ploče naslona za noge,
 • - podesiva visina ručkica za guranje,
 • - zaštita za koljena,
 • - podesiva dubina sjedišta,
 • - podesiva širina sjedišta,
 • - podesiv razmak naslona za noge prema sebi,
 • - podesvia visina rukonaslona,
 • - mogućnost promjene visine sjedišta,
 • - točkovi na brzospojci.


Više

D200 - D200 u novom izdanju: boja konstrukcije
grafitno crna, crni PU točkovi.

 
Kolica su od aluminijum. D002 su projektovana tako da bi osigurala maksimalnu izdržljivost, veliku udobnost i optimalan broj parametara, koji se podešavaju prema potrebama korisnika u svojoj klasi. Kolica imaju zadnje točkove na brzospojke, naslon za noge koji se pomjera, rukonaslone, koji se pomjeraju i skidaju. Sve zbog toga da bi nakon sklapanja zauzimale što manje mjesta i mogle se prevoziti na zadnjem sjedištu auta. Osovina zadnjeg točka, nasađena na bloku od aluminijum, koji omogućava promjenu sredine težišta i , na primjer, prilagoditi kolica osobama sa amputiranim esktremitetima.

Konstrukcija kolica je u cjelini izrađena od aluminijum. To su najbolja kolica u svojoj klasi na tržištu. Težina cijelih kolica, zajedno sa točkovima i naslonom za noge, počinje od 14.3 kg (sa točkovima DELFI). Sa standardnim točkovima 15,3 kg.
Sada D200 u novom izdanju - boja okvira grafitno crna, crni PU točkovi.

Kolica u tamnoj boji uklapaju se u najnoviji estetski trend u Evropi. Izgled je savremen i daje korisniku osjećaj udobnosti.

Izdržljivost kolica iznosi 130 kg.

 • - zadnji točkovi na bloku od auminijum na brzospojci sa refleksima,
 • - mogućnost promjene visine sjedišta od zemlje,
 • - mogućnost promjene visine visine rukonaslona,
 • - mogućnost promjene ugla ploče naslona za stopala,
 • - mogućnost prilagođavanja kolica osobama nakon amputacija,
 • - otporan na koridiranje - izrađen od aluminijum.
 • - naslon za stopala se skida, pomjera prema vani i prema unutra.
 • - rukonaslon se skida i pomjera.


Kolica za djecu

Više

TRIGO T - Aktivna, sklopiva kolica za djecu
sa naslonom za noge

 
Savremna i svestrana kolica za djecu, koje svakodnevno funkcioniraju na aktivan način. Izrađena od cijevi od aluminijum sa trokutnim presjekom, što ojačava konstrukciju i štiti od mehaničkih oštećenja, koja mogu nastati kod udaranja kolica. Savršen odnos mogućnosti prilagođavanja do težine kolica. Kolica daju velike mogućnosti individualnog prilagođavanja korisniku, sve to kod relativno male težine kolica.

Verzija "T" opremljena sa naslonom za noge, koji se skida. Izbor ugla nagiba naslona za noge 70°,80°, 90°, omogućiće izbor najboljeg modela, prema stilu i očekivanjima konkretne osobe.

Unikatni adapter zadnjeg točka omogućava u širokom rasponu podešavanje sredine težište od pasivnog do aktivnog, kao i visine sjedišta od zemlje. Ipak, najzanimljivija je funkcija podešavanja nagiba točkova od 0° do 6° i, već u standardnoj opremi.

Kompaktne dimenzije nakon sklapanja i niska težina kolica. U osnovnoj verziji, kod širine sjedišta 32 cm, kolica su, zajedno sa točkovima, teška svega 9,8 kg. To je veoma dobar rezulat i samim tim, ta su kolica prvak u kategoriji sklopivih kolica.

Trajan i otporan ram, bogata dodatna oprema, široki raspon širina i dubina sjedišta, različiti profili rama omogućavaju da se taj model kolica može prilagditi skoro svakom korisniku.

Bogata lepeza boja novih, trajnih lakova i anodizovani elementi, odgovoriće na potrebe i ukus čak najzahtjevnijih korisnika te osiguraju sjajnu prezentaciju kolica.

Više

SAGITTA Kids - Kolica od laganih legura
za djecu, aktivna

 
Aktivna kolica na čvrstom ramu od aluminijum. Prikladna za djecu, koja se samostalno kreću u kolicima. Nezamjenjiva u svakodnevnom životu. Škola, vrtić, gra vani nisu više problem. Zahvaljujći kolicima Sagggitta, dijete uči da bude samostalno i da na aktivan način funkcioniše u svojoj sredini. Sa kolicima Sagitta Dijete, od ranog uzrasta, dijete se priprema za aktivno funkcionisanje u odraslom životu. Teleskopska konstrukcija rama omogućava promjenu širine sjedišta u rasponu od 24 do 34 cm. Jedino što treba dodatno kupiti za kolica su ploča za noge i tapacirung. Ipak, taj trošak nije veliki u odnosu na trošak nabavke novih kolica, to je velika ušteda za roditelje.

• BALANS- Savršeno uravnoteženo težište za odlično upravljanje kolicima.
• KONSTRUKCIJA - 'zlatna podjela' maksimalno pojednostavljena konstrukcija, optimalna proporcija elemenata, koji su pokretni u odnosu na fiksne elemente rama, daju neviđenu do sada trajnost i otpornost, kao i ljepotu. Idealan sklad.
• LAGANA I KOMPATIBILNA - kolica izrađena od aluminijuma - ukupna težina zajedno sa zadnjim točkovoima to 9,5 kg. -To je konstrukcija, koja će ti biti pratilac u svakom momentu Tvog aktivnog života. Saggita je nastala sa aktivnim učešćem korisnika i nema govora, da kolica ne ispunjavaju očekivanja, u pogledu mobilnosti i udobnosti.
• Osovina zadnjeg točka - sistem promjene sredine težišta kolica i različiti uglovi nagiba zadnjih točkova 0°,2°,4°,6°, 8°,10°.
• Ugao naslona- unikatni sistem tečne promjene ugla naslona u rasponu od -7°+7°.
• Naslon i sjedište - mogučnost promjene zatezanja sjedišta pomoću traka za zatezanje velcro.
• Trostepeno podešavanje visne naslona.
• Naslon je profiliran, što olakšava ventilaciju, izrađen je od posebnog i otpornog tehničkog materijala CORDURA®.
Više

GEMINI - Kolica sa posebnom namjenom
za djecu

 
Posebna kolica za djecu sa cerebralnom paralizom. Konstrukcija omogućava postavljanje djeteta u ispravan položaj. Postoji mogućnost promjene pravca kretanja kolica, tako da je dijete licem prema licu roditelja ili prema pravcu vožnje. Kolica su od aliminijuma, ukupna težina to 13,5 kg.
• Zadnji točkovi na brzospojkama, skidaju se,
• Podešavanje ugla sjedišta,
• Podešavanje ugla naslona,
• Podešavanje ugla naslona za noge,
• Podešavanje ugla sjedišta i naslona istovremeno,
• Mogućnost podešavanja dubine sjedišta,
• Naslon za noge od jedne ploče sa podešavanjem visine,
• Podešavanje visne naslona,
• Mogućnost promjene pravca kretanja kolica, tako da je dijete licem prema licu roditelja ili prema pravcu vožnje,
• Pojasevi za ramena,
• Umetak,
• Uzglavlje,
• Zaštita za glavu,
• Vreća za zimu.

Više

GEMINI 2- Kolica sa posebnom namjenom
za djecu

 
Novi model legendarnih kolica za djecu GEMINI 2. Velike mogućnosti podešavanja i prilagođavanja potrebama svakog djeteta.
Kad smo radili na tim kolicima, uzeli smo u obzir ono, što je najbitnije kod djeteta- njegov dinamičan i brz razvoj. Naravno, to je razlog za sreću, međutim istovremeno postoji tada rizik od nastanka ozbiljnih deformiteta kičme. Posebno opasan je sjedeći položaj, jer taj položaj zapravo najviše opterećuje kičmu. Osnovna stvar kod borbe sa deformitetima je pravilna stablizacija djeteta u kolicima.
Ključna su ovdje tri elementa:
1. STABILIZACIJA KARLICE i STOPALA.
2. STABILIZACIJA TRUPA.
3. STABILIZACIJA GLAVE.
U svim tim oblastima GEMINI 2 se pokazuju kao odlična kolica.
Veoma je bitno da se osigura ogdovarajuću udobnost sjedenja. Neudobnost uvijek provocira da se promjeni položaj. Da bi se osiguralo komfor, tapacirung je izrađen od materijala ALCALA.
To je veoma mekan, prijatan na dodir materijal, koji diše, otporan na oštećenja, vatrostalan, periv, vodootporan, veoma trajan, imitira pravu kožu i prirodan je , odnosno ekološki. Sjedište je profilisano prema anatomskom obliku. Koristili smo u modelu amortizaciju sa podešavanjem pritiska. Takođe je veoma bitno da se osigura stavljanje djeteta u pravilan položaj. GEMINI 2 daje opciju promjene položaja svih bitnih dijelova kolica: naslona, sjedišta i naslona za noge.

Pažnja! Veličina 32 je izrađena od aluminijum, dok veličina 40 je izrađena od čelika.

• Podešavanje ugla sjedišta i naslona istovremeno Tilt-in-Space.
• Zadnji točkovi na brzospojkama, skidaju se,
• Podešavanje ugla sjedišta,
• Podešavanje ugla naslona,
• Podešavanje ugla naslona za noge,
• Podešavanje ugla sjedišta i naslona istovremeno,
• Mogućnost podešavanja dubine sjedišta,
• Naslon za noge od jedne ploče sa podešavanjem visine,
• Podešavanje visne naslona,
• Mogućnost promjene pravca kretanja kolica, tako da je dijete licem prema licu roditelja ili prema pravcu vožnje,
• Pojasevi za ramena
• Umetak,
• Uzglavlje,
• Zaštita za glavu,
• Vreća za zimu.

Električna kolica

Više

SIGMA - Električna kolica sa pogonom
na centralni točak

 
....SAVRŠENA UNUTRA

 • - Pogon na centralni točak je savršeno rješenje za osobe, koje zahtijevaju da njihova kolica u zatvorenom prostoru zauzimaju najmanje moguće mjesto. Centralni pogonski točak omogućava okretanja osovine kolica.
 • - Manje dimenzije konstrukcije omogućavaju slobodno kretanje u uskim hodnicima i liftovima.
 • - Lakši transport na kolica i sa njih zahvaljujući visini rama sjedišta - 43, 5 cm.


...SJAJNA VANI

Savršene mogućnosti upravljanja i stabilnost na neravnim površinama, kolica SIGMA zahvaljuju savremenom i aktivnom ovjesu. Predni i zadnji točkovi veoma lako se voze na neravnim površinama, održavaju se stalno na njima, što omogućava laku vožnju po njima.

Kolica imaju sjajne performanse.

 • - Jake baterije 80Ah garantuju , u optimalnim uslovima, domet do čak 35 km.
 • - Standardni motori 220W osiguravaju odgovarajuću snagu kod putvanja na terenu, a opcionalno 350W daju brzinu 10 km/h.
 • - Lakši transport u kolica i sa njih zahvaljujući visini rama sjedišta- 43,5 cm.


Upravljački sistem LINX - nova generacija upravljača.

Jednostavan i veoma efektivan:

 • - intuitivan,
 • - egonomski,
 • - veoma mala sila pritiska, samo 190 kg.,
 • - omogućava istovremenu vožnju i podešavanje sjedišta,
 • - bežična veza sa smartfonom i tabletom.


Adaptiranje na razne površine:

 • - adaptira pogon na razne površine, po kojima se kolica kreću, čak na nižim brzinama. Upravljač na konstatni način analizuje uslove i prilagođava se njima. Na taj način se povećava kontrola kolica, čak kod kretanja po tankom tepihu.

Povjerenje i rad bez greške

- LINX analizuje rad oba motora nezavisno i vrši stalnu kompenzaciju. Vožnja je udobna i sigurna.

...MOGUĆNOST PODEŠAVANJA

SIGMA su kolica, kolica se potpuno podešavaju. Može se ih opremiti u mnogo dodatnih opcija, koje ispune očekivanja svakog korisnika. To je jednostavno konstrukcija bez kompromisa.Više

FOREST 3 - Sa pogonom na zadnje točkove.

 
Udobnost, tehnologija, kvalitet, trajnost.

Novi FOREST3 su kolica prikladna za korisnike, koji zahtijevaju mnogo po pitanju izdržljivosti i dinamike vožnje. Dva savremena motora 220W i 350W (opcija), kao i baterije 80 A/h, u standardnoj opremi, omogućavaju postizanje mnogo većih brzina, ali i veće udaljenosti. Amortizovan ram, u spoju sa aktivnim ovjesom prednjih točkova, garantuju maksimalan osjećaj udobnosti tokom vožnje po neravnoj površini.

Unikatno rješenje mehanizma postavljanja rukonaslona omogućava pravilno podu potporu ramena, što ima veoma važan značaj za pravilan sjedeći stav i stabilizaciju trupa. Specijalan mehanizam omogućava, bez većeg napora, da se rukonasloni pomjeraju iza naslona tokom presjedanja, kao i snižavanje rukonaslona do izlaznog položaja od strane samog korisnika.
Ručka džojstika takođe ima originalno konstrukcijsko rješenje i omogućava pomjeranje prema vani i prema unutra rukonaslona, kao i memorisanje ranije postavljenog položaja.

 • - Osvjetljenje diodama naprijed i nazad (savršena vidljivost),
 • - sigurnosni pojas,
 • - opcije prednjih točkova: 200mm, 230mm, 250mm,
 • - ploča naslona za noge sa točkovima za odbijanje,
 • - točkovi protiv prevrtanja, amortizovani u sistemu ROSTA ®,
 • - rukonasloni podesivi na tri nivoa,
 • - zimi, kada je nepohodan deblji sloj odjeće, nije hladno, sistem promjene širine polja sjedenja garantuje udobnost,
 • - podešavanje dubine sjedišta u dva sistema, (naslon se pomjera,ram se izvlači naprijed ),
 • - podesiv ugao naslona - ručno,
 • - podesiv ugao sjedišta,
 • - profilisan tapacirung: sjedište sa dubokim i profilisanim naslonom za izbor, materijal: eko koža, dartex, cordura.
 • - profilisano sjedište kojie štiti od klizanja i ispadanja iz kolica,


Više

FOREST 3 + - Sa pogonom na zadnje točkove,
za osobe teške do 250kg.

 
Novi FOREST3+ su kolica prikladna za korisnike, koji zahtijevaju mnogo po pitanju izdržljivosti i dinamike vožnje. Savremeni motori 350W , kao i baterije 80 A/h, u standardnoj opremi, omogućavaju postizanje mnogo većih brzina, ali i veće udaljenosti, kod opterećenja od 250 kg.
Unikatno rješenje mehanizma postavljanja rukonaslona omogućava pravilno podu potporu ramena, što ima veoma važan značaj za pravilan sjedeći stav i stabilizaciju trupa. Specijalan mehanizam omogućava, bez većeg napora, da se rukonasloni pomjeraju iza naslona tokom presjedanja, kao i snižavanje rukonaslona do izlaznog položaja od strane samog korisnika.
Ručka džojstika takođe ima originalno konstrukcijsko rješenje i omogućava pomjeranje prema vani i prema unutra rukonaslona, kao i memorisanje ranije postavljenog položaja.

 • - prednji točkovi 250 mm,
 • - Osvjetljenje diodama naprijed i nazad (savršena vidljivost),
 • - sigurnosni pojas,
 • - točkovi protiv prevrtanja, amortizovani u sistemu ROSTA ®,
 • - rukonasloni podesivi na tri nivoa,
 • - zimi, kada je nepohodan deblji sloj odjeće, nije hladno, sistem promjene širine polja sjedenja garantuje udobnost,
 • - podešavanje dubine sjedišta u dva sistema, (naslon se pomjera,ram se izvlači naprijed ),
 • - podesiv ugao naslona - ručno,
 • - podesiv ugao sjedišta,
 • - profilisan tapacirung: sjedište sa dubokim i profilisanim naslonom za izbor, materijal: eko koža, dartex, cordura.
 • - profilisano sjedište kojie štiti od klizanja i ispadanja iz kolica,


Više

FOREST 3 SU - Sa pogonom na zadnje točkove,
sa funkcijom postavljanja u ispravan položaj.

 
Udobnost, tehnologija, kvalitet, trajnost.

Kolica sa funkcijom pionizacije. Trajna i stabilna konstrukcija sobno-terenskih kolica FOREST 3 SU omogućava opremanje opcijom postavljanja u ispravan položaj, dakle tečnog podizanja korisnika. Širok prsni pojas plus stabilizacija koljena omogućavaju stabilno održavanje ravnog položaja. Za osobe, za koje osnovna oprema nije dovoljna, nudimo osim toga uzglavlje za stabilizaciju glave, kao i nastavke na butine za stabilizaciju karlice. Osim toga, dodatna prednost kolica je podešavanje ležećeg položaja. Nakon rasklapanja u ležeći položaj, rukonasloni se snižavaju ispod linije sjedišta, što olakšava prenošenje na krevet i sa kreveta na kolica.

 • - opcije prednjih točkova: 200mm,
 • - naslon za noge od jedno ploče,
 • - točkovi protiv prevrtanja, amortizovani u sistemu ROSTA ®,
 • - rukonasloni podesivi na tri nivoa,
 • - zimi, kada je nepohodan deblji sloj odjeće, nije hladno, sistem promjene širine polja sjedenja garantuje udobnost,
 • - podešavanje dubine sjedišta u dva sistema, (naslon se pomjera, ram se izvlaći naprijed),
 • - profilisan tapacirung: naslon sa dubokim profilisanim bočnim naslonom savršeno stabilizira leđa,
 • - opcije materijala: eko koža, dartex, cordura,
 • - profilisano sjedište kojie štiti od klizanja i ispadanja iz kolica,
 • - automatsko podešavanje ugla naslona,
 • - ulošci za butine (opcija).


Ispravljen položaj:
 • 1. Povećava gustinu kostiju,
 • 2. poboljšava kapacitet i rad pluća, kao i probavnog trakta,
 • 3. smanjuje probleme sa zglobovima,
 • 4. poboljašava raspoloženje,
 • 5. omogućava vizuelnu interakciju u kontaktima sa drugim ljudima,
 • 6. povećava povjerenje u svoje mogućnosti,
 • 7. provocira do veće aktivnosti


Više

TIMIX - Sa pogonom na prednje točkove.

 
Udobnost, tehnologija, trajnost, kvalitet. Terenska kolica sa električnim pogonom. Aktivan ovjes i upravljački krak povećavaju efektivnost. Konstrukcija kolica omogućava prilagođavanje individualnim potrebama. Pogon na prednje točkove omogućava kretanja na lak i suguran način na čak teškom i neprijatom za vožnju terenu. Ta vrsta pogona je takođe korisna kod kretanja u zatvorenim prostorima i uskim hodnicima, jer tada kolica lakše savladavaju skretanje i okreću se oko sopstvene osovine.
Standardno kolica su opremljena sistemom V-STAB. Ta tehnologija utiče na sigurno ponašanje kolica tokom brze vožnje, na nagibima, na travi, tokom prolaska kroz uska vrata i sl. Kolica zadržavaju stabilan pravac vožnje, bez potrebe stalnog korigovanja pomoću džojstika, Tehnologija V-STAB je dragocijena u različitim uslovima, na različitim površinama. Sistem čisti podatke od grešaka, koriguje u skladu sa pravcom vožnje, izabranim od strane korisnika, zahvaljujući tome vožnja je stabilna i bez prekida. Sistem V-STAB se temelji na žiroskopskoj tehnologiji.

 • - prednji točkovi promjera 350x70 tipični za terenska kolica
 • - upravljačka jedinica tipa LINX LCD,
 • - točkovi protiv prevrtanja - sklapaju se kod prelaska kroz prepreku i automatski nakon toga vraćaju se u svoj prvobitni položaj,
 • - rukonasloni se podešavaju vertikalno i horizontalno, što zajedno sa opcijom upravljanja položajem džojstika, omogućava potpunu kontrolu,
 • - Zimi, kada je nepohodan deblji sloj odjeće, nije hladno, sistem promjene širine polja sjedenja garantuje udobnost,
 • - podešavanje dubine sjedišta,
 • - profilisan tapacirung sa bočnim potporama: savršeno stabilizira leđa,
 • - profilisano sjedište kojie štiti od klizanja i ispadanja iz kolica, sa bočnim stabilizatorima butina,
 • - u standardu tapacirung izrađen od CORDURY® ,eko kože, ili DARTEX-a.


Kolica se mogu dpremiti opcionalnim upravljačkim jedinicama, zavisno od potreba.

Više

FOREST KIDS - Sobno-terenska kolica sa električnim
pogonom

 
FOREST Kids je verzija kolica za djecu. Savršen ovjes zadnjh točkova omogućava da se osjeti najviši nivo udobnosti tokom vožnje na terenu. Kada uz to dodamo veoma interensantan ovjes prednjih točkova, koji garantuje dodir sva četiri točka sa površinom, na čak veoma neravnom terenu, onda ta su kolica pravo čudo. Veoma interesantan ovjes točkova protiv prevrtanja, koji se temelji a sistemu ROSTA® efikasno štiti od opasnog prevrtanja kolica, ovjes prilagođava se visini prepreke.

 • - Osvjetljenje diodama naprijed i nazad (savršena vidljivost),
 • - sigurnosni pojas,
 • - prednji točkovi promjera 3.00x4 tipični za terenska kolica
 • - ploča naslona za noge se podešava takođe na dubini,
 • - točkovi protiv prevrtanja, amortizovani u sistemu ROSTA ®,
 • - rukonasloni se podešavaju vertikalno i horizontalno, što zajedno sa opcijom upravljanja položajem džojstika, omogućava potpunu kontrolu,
 • - zimi, kada je neophodno da se toplije oblačimo, neće sigurno biti tijesno u kolicima. Sistem promjene širine sjedišta garantuje udobnost.
 • - podešavanje dubine sjedišta u dva sistema, (naslon se pomjera, ram se izvlači naprijed),
 • - podesiv ugao naslona - ručno,
 • - podesiv ugao sjedišta,
 • - profilisano sjedište kojie štiti od klizanja i ispadanja iz kolica,
 • - tapacirung u standardu izrađen CORDURY,
 • - Opcijonalno nudimo sjajnu ortezu trupa >>TARTA - sjajna stablizacija i korigovanje deformiteta .
 • - Sistem omogućava formiranje orteze za sve deformitete djetetove kičme. Dragi roditelju, povedi na vrijeme računa o zdravoj kičmi svog djeteta, koristeći ortezu daješ djetetu garanciju da je njegova kičma zdrava i ravna.


Kolica na slici su dodatno opremljena: uzglavlje L55.

Više

VENUS 4 Sport L - Mali sklopivi skuter

 
Manji skuter za sklapanje za upotrebu u zatvorenim prostorima, u marketima, tržnim centrima, kao i spreman za upotrebu vani. Svuda tamo, gdje je relativno ravna površina, na primjer u gradskim parkovima. S obzirom da je njegova konstrukcija lagana te se na jednostavan i brz način sklapa do malih dimenzija, može se ga voziti u gepeku auta. Stabilnost, stil i udobnost, izuzetna mobilnost, izdržljivost . Savršen u prostorijama.

Prednosti:
 • - udoban naslon i sjedište,
 • - košara,
 • - okretajuća fotelja,
 • - mogućnost guranja,
 • - stub volana se pomjera,
 • - rukonasloni se pomjeraju,
 • - lak transport,
 • - egonomski,
 • - kompaktni.


Više

ERIS - Skuter sa četiri točka 6/10 km/h

 
Eris je svestran, kompaktni skuter, koji daje mogućnost izbora pogona i baterija za svoj stil vožnje. Veoma spretan i lak za upravljanje. Savršen u tržnim centrima, kao i u gužvama u gradskoj gužvi. Eris garantuje da svako putovanje je za korisnika prijatan doživljaj. Intenzivno led svijetlo nije samo ukras, nego povećava bezbjednost tokom vožnje noću.

Standardna oprema:
 • - amortizovan ovjes, \
 • - košara,
 • - retrovizori,
 • - osvjetljenje,
 • - točkovi protiv okretanja,
 • - okretajuća fotelja,
 • - fotelja, koja se pomjera (naprijed i nazad),
 • - mogućnost guranja,
 • - stub volana se pomjera,
 • - rukonasloni se pomjeraju,
 • - rasklapa se,
 • - lak transport,
 • - egonomski,
 • - kompaktni.


Više

CARPO 2 SE - Skuter sa četiri točka 15 km/h

 
Skuter se odlikuje savremenim izgledom. Sjajne aluminijumske feluge. Međutim, ono što je najvažnije, krije se u efektivnosti i performansima vožnje. Primjena jakih baterija od 90 Ah, kao i posebnih tehnoloških rješenja u pogonskom sistemu, omogućava optimizaciju odnosa maksimalne brzine sa kojom se može kretati skuter (15 km/h) do maksimalne udaljenosti, koju može preći- impozantnih 60 km.

 • - košara,
 • - točkovi protiv okretanja,
 • - blatobran,
 • - široki točkovi,
 • - okretajuća fotelja,
 • - fotelja, koja se pomjera (naprijed i nazad),
 • - mogućnost guranja,
 • - stub volana se pomjera,
 • - rukonasloni se pomjeraju,
 • - USB gnijezdo za punjenje mobilnog telefona,
 • - LCD ekran na upravljačkom panelu,
 • - retrovizori,
 • - kompaktni,
 • - LED osvjetljenje,
 • - BRZINA VOŽNJE 15 KM/h.


Mogućnost opcijonalne opreme:
 • - držač za štake,
 • - držač za potporu sa četiri točka,
 • - putni kofer, koji se zatvara na bravu,
 • - zaštita od vjetra i kiše.


Katalozi


Korisne Informacije


Galerija

Direkcija Sarajevo

Zmaja od Bosne 37
71000 Sarajevo
Tel:  +387 33 71 50 50
Fax: +387 33 71 50 51
E-mail:  info@ortosar.ba